Hotell-anmeldelse: Carlton Oslo Hotel Guldsmeden

Jeg og Katarina er veldig glad i å ha helaftener i Oslo, og selv om vi ikke bor fryktelig langt unna så har det gjerne blitt til at vi tar inn på hotell for å slippe å ta taxi hjem til Rælingen. Det er gjerne vesentlig mer behagelig å bare rusle til hotellrommet istedenfor å måtte rekke siste toget (som da uansett betyr taxi fra Lillestrøm i tillegg) kl 01:10. Nattbuss på 1,5 time er heller ikke veldig fristende… Her kommer en vurdering av ett av de mest spesielle hotellene i Oslo, Carlton Hotel Guldsmeden 🙂

“Bridal Suite” på Carlton Oslo Hotel Guldsmeden:

Jeg oppdaget dette hotellet her som følge av at vi var i København med et vennepar for en del år siden, hvor vi da bodde på Axel Hotel Guldsmeden. Hotellene i denne kjeden har en helt unik stil og er bygget rundt konseptet at alt skal være organisk og miljøvennlig. Alle hotellene er såkalte “Boutique”-hoteller, altså har de ganske få rom hvor alle er litt forskjellig innredet. Anbefaler på det varmeste å bo på hotellet i København også, men dette innlegget tar altså for seg hotellet som ligger i Oslo 🙂

Dette rommet jeg henviser til her må være tiårets kupp, altså ufattelig verdi for pengene!

Første gang jeg booket dette rommet var det ved en ren skjær tilfeldighet, for jeg og Katarina skulle på en fest i Oslo og Guldsmeden-kjeden hadde uka før sendt meg en påminnelse om at jeg hadde noe ubrukte bonuspoeng som følge av oppholdet vi hadde hatt i København 2 år før… Så da sjekka jeg nettsidene om den påfølgende lørdagen og de hadde 2 rom ledig, et “vanlig” dobbeltrom til 1495,- og “Bridal Suite” til 1695,-… Uten å tenke veldig lenge hadde jeg booket rommet 🙂

Hotellet ligger skjermet og rolig til i Parkveien 78, noe som gir kort avstand til både Solli Plass og Vika/Aker Brygge. Det er også bra beliggenhet i forhold til den populære og sjarmerende restauranten Hos Thea som jeg også kan anbefale på det varmeste.

Det er lunt og innbydende i resepsjonen, med mye stearinlys, store deilige chesterfield-møbler og en koselig lounge man i praksis “legger seg oppi…”. Den lille restauranten som også er frokostsalen er også meget sjarmerende og stilig dekorert.

Første gang vi sjekket inn og åpnet døra til dette rommet ble vi oppriktig paffe! Rommet er helt fantastisk flott! Det er virkelig ikke solgt inn skikkelig på nettsidene, for bildene gir på ingen måte rettferdighet til hva man her får med.

Badet er kjempestort, med stor badstue!! Det innbyr jo så absolutt til å invitere med seg gjester med på rommet for perfekt vorspiel eller nachspiel 😉 Dusjhjørnet er av fin størrelse, men det er vel kanskje det eneste som burde vært oppdatert litt, med glassdør isteden for forheng, og et dusjhode som faktisk passer i holderen på veggen.

I tillegg er det et ganske stort messing-badekar rett foran den svært lekre himmelsenga! Liten notis her… Messing må kanskje være det tåpeligste materialet man kan lage badekar av! Vi benyttet oss av dette karet og vannet blir kaldt i løpet av særdeles kort tid så da må man fylle på konstant med varmt vann… “So much for the Eco-Profile…” 😉

Man har også 2 stk 27″ iMac´er hvis man ikke skulle finne på nok å gjøre…

Hotellet har også et lite spa – og da mener jeg lite… Det består kun av en vanlig badstue, et badekar og et steambad, samt et avslapningsområde. Så hvis du har Bridal Suite er det etter min mening liten vits i å betale ekstra for tilgang til spa. Egentlig rart at ikke tilgang til spa er inkludert når man bor på hotellet likevel.

Frokosten her er også virkelig bra for alle som liker å spise sunt og økologisk. De lager i praksis alt av pålegg og tilbehør selv, bl.a. hjemmelaget syltetøy av diverse slag, yoghurt, salater, og frokostblandinger, for ikke å glemme hjemmelaget brød. Personlig er jeg lite glad i frokostblandinger, yoghurt og grovbrød, så for meg så var er viktigste at de har skikkelig godt, sprøstekt bacon, eggerøre og da også et par veldig gode varianter av rundstykker. Lokalet er, som nevnt over, intimt, koselig og veldig innbydende innredet.

Så hvordan vil jeg bedømme dette hotellet – og da spesifikt Bridal Suite?

+ Fantastisk god beliggenhet – både avskjermet og stille, samtidig som det er sentralt
+ Deilig størrelse på rommet, med deilig stor himmelseng
+ Badstue!!!
+ Lekkert badekar rett foran senga (litt trangt, men går fint med 2 pers..)
+ Meget god service!

– Badekar av messing… blir kaldt etter 5-10 min….
– Veldig lite spa, burde bare kalle det “Relaxing Area” og gitt tilgang i romprisen
– Ikke minibar/kjøleskap på rommet
– Dusjhjørnet burde vært oppdatert for å stå i stil med resten av badet, i tillegg til at selve dusjhodet burde passet skikkelig til holderen på veggen…

Totalt sett vil jeg si at det må være Oslos rimeligste og mest unike “junior suite”, og ett av Terning-5særdeles få rom man får badstue inkludert! Prisen skyr virkelig ingen og som nevnt i starten, det er utrolig verdi for pengene. Ettersom vi har vært på noen svært spesielle og unike hoteller de siste årene så er det fortsatt et stykke opp til å kunne kalle seg 5-stjerners hotell, men sjarmen, stilen og verdi for pengene gjør at jeg vil gi dette hotellet – og da spesielt Bridal Suite – terningkast 5.

Blogglisten hits

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: