Clarion Collection Hotel Folketeateret

Clarion Collection Hotel Folketeateret:

Dette hotellet har blitt en av våre absolutte favoritter! Det er så “classy” og elegant – med gjennomført lekre detaljer på rommene – og jeg har kun godord å si om servicen, det gjenspeiles også på Tripadvisor-responsen. Alle rommene her er kjempefine, derav den noe høye prisen som gjerne starter på 1600,- / natt for dobbeltrom. Vil du ha luksusfølelsen så velger du Superior-rom eller Deluxerom. De ligger gjerne på 1800,- – 2300,- / natt, men her er det gjerne fordelaktig å benytte opptjente bonuspoeng i Choice-kjeden om man har sånt 🙂

Vi har tilgode å teste ut å bo på en av suitene her… De må være ganske fantastiske ettersom prisen er over 6500,- / natt…!

Hvis vi først booker inn på et fint hotell, så prøver vi gjerne å få utnyttet dette ved å sjekke inn så tidlig som mulig… Enkelte ganger ber vi om tidlig innsjekk og sen utsjekk. Hos Nordic Choice-kjedene koster gjerne tidlig innsjekk (kl 13) 200,- kroner ekstra, men det gjør jo at man føler at man får veldig mye mer ut av oppholdet. Er man sølv-medlem eller høyere i Nordic Choice Club, er også Sen utsjekk gratis hvis det er ledig. Dette hotellet her er vel det hotellet vi har benyttet oss av disse mulighetene flest ganger…

Dette fordi – det mest geniale med å bo akkurat her er beliggenheten. Vi har nå hatt 2 anledninger hvor vi har vært på show i Folketeateret (Les Miserables i oktober var sist gang). Da har vi sjekket inn på hotellet tidlig, slappet av litt på rommet, skiftet og gjort oss klare for kvelden – gjerne med litt bobler i glasset. Så har vi ruslet ut i Folketeaterpassasjen og spist middag, gjerne da på den koselige, italienske Cantina Cortina, og så gått inn på showet på Folketeateret etterpå. Utrolig deilig å ha alt innenfor samme bygning og ikke minst er det deilig å slippe å måtte levere jakker i garderoben. Folketeateret må forresten ha en av de dårligste løsningene for garderobe i Oslo, men det kan man utdype mer en annen gang…

En ekstra liten bonus med Clarion Collection-hotellene er at man har mulighet for å få seg noe “Afternoon Sweets” og så serveres det også en lettere middag (“Evening Meal”), som inkluderer suppe, salat og en varmrett. Akkurat middagen har vi ikke benyttet oss av akkurat på dette hotellet, men Afternoon Sweets har vi utnyttet. Forrige gang var det vafler hvor man rett og slett stekte de selv, mens andre ganger er det alt fra småkaker til pannekaker som står fremme i loungen i 7. etasje.

Frokosten serveres i Grilleriet Restaurant som ligger rett ved siden av resepsjonen, og har så absolutt et imponerende utvalg å skilte med.

Den eneste baksiden jeg vil nevne med et så sentralt hotell er at hvis man kommer dit med bil så er det veldig vanskelig og kostbart med parkering. De har en avtale med p-huset i det som tidligere het Royal Christiania (åpner som “The Hub” i 2019), men det koster 350,- / døgn, og selv om det bare er 350 meter å gå så er det veldig upraktisk å måtte bære/trille bagasjen derfra. De har også avtale med Sentrum P-Hus, men det er ganske langt å gå. Gateparkeringen i området gir bare mulighet for 2 timer for 138,- kroner frem til kl 20, så med mindre man ankommer kl 18 på en lørdag kveld så er det jo egentlig ikke et alternativ…

Bildene er lånt fra hjemmesidene til hotellet.

Så hvordan vil jeg vurdere dette hotellet og rommene?

+ Svært sentral beliggenhet!
+ Deilig å ha alt innenfor samme tak, spesielt praktisk hvis man skal på show i Folketeateret
+ Svært høy standard på rommene, spesielt på Superior- og Deluxe-nivå
+ Nespressomaskin på rommet (Superior og Deluxe)
+ Mulig å bestille frokost på rommet
+ Afternoon Sweets og Evening Meal inkludert
+ Minibar/kjøleskap
+ Avtale med The Well Spa om pakkepris (inkl. buss tur/retur)

– Ikke romservice (utover frokost på rommet)
– Ganske kostbart
– Vanskelig og kostbart å parkere hvis man kommer med bil

Sammenfattet vil jeg si at dette er et fantastisk deilig hotell å bo på. Terning-5Det er høy standard, lune og koselige rom, og beliggenheten er virkelig bra. Spesielt behagelig er det at det ligger i Folketeaterpassasjen som gir deg alt under samme tak. Kvaliteten på hotellet, rommene, beliggenhet og servicenivå gjenspeiles dog i prisene som må sies å være ganske stive. Hvis man benytter seg av Afternoon Sweets og middagen som er inkludert så blir regnestykket helt klart mer fordelaktig. At det er vanskelig og kostbart med parkering her er jo ikke overraskende, så det trekker ikke ned totalopplevelsen. Turister som kommer langveisfra vil jo synes hotellet er svært sentralt og enkelt å komme seg til fra Oslo S, de kommer jo uten bil uansett.

Totalopplevelsen gir etter min mening Terningkast 5!

Blogglisten hits

One thought on “Clarion Collection Hotel Folketeateret

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: