The Montague on the Gardens

Min kjære Katarina og jeg ble for et par år siden inspirert av et vennepar som hadde kommet på konseptet at de én gang i året tar med hverandre på en tur til en overraskelses-destinasjon. Altså at de bytter på annen hvert år med å være den som finner en destinasjon å ta med den andre til. Vi adopterte konseptet, og i år så var det Katarina sin tur til å finne destinasjon. Jeg må si jeg ble var særdeles fornøyd og glad da jeg på Gardermoen fikk vite at vi skulle til London – onsdag til søndag! 🙂 Det ble mange høydepunkter i løpet av helgen, og kommer nok til å skrive om et par andre også – men det her tar for seg siste døgnet, hvor vi bodde på det særegne og fantastisk flotte hotellet The Montague on the Gardens.

London er i det hele tatt en dyr by å bo bra i. Skal man ha det jeg vil si er (etter norsk standard) 3+ stjerners hotell som er relativt sentralt beliggende – så skal det mye til at du kommer under 2000,- kroner / natt. Men så er det også mange hoteller å velge blant hvis du faktisk aksepterer at 2500+ / natt er greit, så fremt man ikke skal bo på Savoy, Ritz eller lignende 5-stjerners-hoteller.

Ønsket var å ha beliggenhet i nærheten av Covent Garden. Det er et koselig område av London, med små koselige butikker og restauranter, samt et marked med små boder man får kjøpt det meste. Så med det i bakhodet brukte jeg kartverket til Tripadvisor for å se hvilke hoteller som har gode anmeldelser innenfor en kilometer derfra. Da kom The Montague on the Gardens opp som en anbefaling. Jeg kom på at jeg hadde hørt om dette hotellet fra før – etter å ha sett på serien “Eventyrlige Hoteller” hvor unike hoteller i verden besøkes og vurderes. Det er visst et favoritt-hotell for flere kjendiser når de bor i London, og det ble visst også holdt mange lukkede fester her, spesielt på 80- og 90-tallet.

Da jeg booket rommet så spurte jeg samtidig om det var noen mulighet for tidlig innsjekk ettersom vi kom til å sjekke ut fra ett hotell og inn på et annet (er jo gjerne innsjekk fra 15 eller 16). Det var ikke noe problem, men kostet 25 pund ekstra.

Vi ankom hotellet i taxi litt over 12, og taxidøren ble åpnet av hotellets portier. “Welcome, Mr. Solli, we have been expecting you.” kom det kjapt, og bagasjen ble løftet inn på hotellet. Selv om de jo visste hvem vi var som følge av vår tidlige innsjekk så følte vi oss mildt sagt godt tatt vare på allerede fra vi gikk ut av taxien.

Vi følte oss egentlig omtrent som i videoen ovenfor, med unntak av at vi ikke ankom i en Bentley Limousine 😉

Vi kom inn i resepsjonen og ble rett og slett overveldet av hvor fint det er! Lunt og koselig, med historisk sus i alle vegger og interiør. Det er alltid vanskelig å få frem på bilder hvor fint det er, men bildene nedenfor gir vel i hvert fall et inntrykk av hvordan det ser ut. Det er safari-tema på hotellet, altså slik et typisk engelsk overklassehotell eller bolig ville vært i de koloniserte delene av Afrika på 1800-tallet. Legg merke til tapeten i heisen(!)…

 

De 6 første bildene er lånt fra hotellets hjemmeside.

Hotellet har som motto at kundens forventninger skal overgås, og det må jeg så absolutt si at ble oppnådd for oss også. Spesielt hyggelig var det at vi hadde fått oppgradert rommet til et Deluxe King-rom uten noe ekstra kostnad!

Etter innsjekk fikk vi en omvisning rundt på hotellet på vei til rommet så da ble det en runde innom restauranten, baren og ikke minst vinterhagen hvor det serveres Afternoon Tea.

Rommet vi fikk var helt supert! Stilig løsning over 2 plan med badet i overetasjen og sengen en trapp ned. Hvis det er noe som helst å utsette på rommet så må jeg vel si jeg har vært borti ganske så mye større og flottere bad enn det som var her. Til forskjell fra resten av rommet og hotellet så var badet ganske ned-tonet. Det som derimot var fantastisk med badet var regnfallsdusj i taket over badekaret… Hadde jeg visst om dette før jeg gikk i dusjen med en halvtime igjen til utsjekk så hadde jeg benyttet anledningen til å stå her rimelig mye lenger 😉

 

Vi slappet av i noen minutter og ruslet ned til vinterhagen for Afternoon Tea. Det var tydeligvis ikke veldig mange boende på hotellet denne lørdagen, for det var kun ett annet par som satt og nøt sin Afternoon Tea. Vi valgte et bord ved vinduet med utsikt ut mot hagen og fikk hver vår meny.

Menyen hadde smaksbeskrivelse og historien bak de forskjellige typene te de hadde. Jeg er personlig ikke spesielt glad i te, men det er jo ikke aktuelt å takke nei til te når man først bestemmer seg for å ta Afternoon Tea…

Jeg valgte også å ta med Leopard Cocktail, som viste seg å være en drink som nesten smakte nøyaktig det samme som Baileys… Stilig dekorert på toppen med et fotavtrykk fra en leopard…!

Etter vi hadde valgt hvilken type meny vi ville ha så kom servitøren tilbake igjen med en treeske med de forskjellige typene med te de har. Hun plukket ut et par typer og fortalte litt om de, før hun lot boksen stå igjen slik at vi kunne lukte på de forskjellige. Jeg valgte en type jeg ikke lenger husker navnet på dessverre, men den luktet en blanding av karamell og sjokolade.

Et par minutter senere kom hun tilbake med 2 stilige tekanner hvor selve teen lå inne i en beholder festet til en liten spak som man skjøv ned for å sette igang smakssettingen av vannet. Ved siden av satte hun en ramme som hadde 3 separate timeglass inni. Hun fortalte at den ene var for min te og en av de andre var for Katarina sin. Det tar helt klart tid å lage god te 😉

Så kom hun med 3 fat med “finger-sandwicher”, små scones, og ikke minst – dessertfatet med diverse godt! Makroner, brownies, småkaker og mousse av noe slag. Det beste vi fikk synes jeg var små boller som så ut som små hamburgere, med kylling og noe god dressing inni.

 

Hvis det er noe som helst å utsette på denne opplevelsen så må jeg si at vi ble litt forundret over musikken som var i bakgrunnen i dette flotte lokalet… Det var typisk topp 20-lista, med alt fra RnB til house… Her burde de jo hatt noe klassisk musikk, eventuelt noe som passer til et safari-hotell… Skulle trodd noen hørte vårt ønske, for plutselig hører vi noen som sitter og spiller piano inne i baren. Så da ba vi om at de skrudde av musikken på høyttalerne, noe de gjerne gjorde. Viste seg i etterkant at det var en av gjestene som spilte igjennom sine sanger han skulle spille under sin konsert på en scene i London senere den kvelden.

I løpet av tiden vi satt her og koste oss med Afternoon Tea så ble vi besøkt av 4 forskjellige ansatte som sørget for at vi hadde det vi ønsket. Ikke noe påtrengende i det hele tatt, bare særdeles hyggelig og følte oss tatt godt vare på.

På mange måter så angrer jeg litt på at jeg hadde booket middag og show på London Cabaret Club, for det her er helt klart et hotell man fint kan tilbringe både dagen og kvelden på når man først har booket seg inn her. Restauranten skal også være særdeles bra, og hvis matkvaliteten matcher servicenivå må det i hvert fall være helt strålende.

London Cabaret Club blir det nok et eget innlegg på, det er vel et eksempel på at man ikke treffer innertier hver gang 😉

For å få mest mulig ut av oppholdet valgte vi å gå tilbake til hotellet og teste ut baren der senere på kvelden. Det var ikke mange gjester sittende her (klokka var vel nærmere 00:30), men kjempegod stemning og som ellers på hotellet – meget god service i baren. For meg som er så glad i whisky så må jeg vel faktisk si at det nesten var overraskende lite utvalg i baren, men her var det helt klart spesialisering på cocktails og drinker så det er vanskelig å trekke de for det…

Vi ble ikke sittende her lenge før vi gikk tilbake på rommet for å nyte den store deilige senga og være klare for å nyte frokosten morgenen etter.

Og for en frokost! Vi fikk en meny hvor vi kunne velge mellom diverse varmt, deriblant omelett, bacon, stekt eller kokt egg, og mer eller mindre alt man kunne ønske seg. Vi valgte stekt egg og en blanding av mørkt og lyst brød. Samme utvalget i te som på Afternoon Tea naturlig nok, og mulighet for Champagne hvis man skulle ønske det. Godt utvalg i frokostblandinger, juice og pålegg. Fikk inntrykk av at hvis noe manglet i utvalget eller på menyen så var det bare å si fra så ville de fikset det for oss. Vi syntes også det var en ekstra trivelig bonus at frokosten i helgene varer helt frem til kl 12.

Så hvordan vurdere dette hotellet og denne opplevelsen? 🙂

+ Svært høy standard
+ Personlig og god service som overgår forventningene
+ Meget god beliggenhet (både sentralt og rolig område på samme tid)
+ Fantastisk frokost!
+ Afternoon Tea var en strålende opplevelse

– Pussig valg av musikk i bakgrunnen i vinterhagen og manglende musikk i bakgrunnen i baren senere på kvelden
– Lite whiskyutvalg i baren
– Ganske kostbart (2200+ kroner / natt)

Med andre ord… lite å utsette på denne opplevelsen her og vi vil helt klart tilbake igjen til Terning-5dette hotellet ved en annen anledning. Jeg kan for så vidt forstå at de ikke setter mer enn 4 stjerner på hotellet når man har bodd på 5-stjerners hoteller som eksempelvis Corinthia Hotel i Budapest eller Hotel Kempinski i Berlin, men servicenivået her overgår definitivt det meste jeg har opplevd noen gang. Så det er bare å si: Anbefales på det varmeste og det blir en særdeles sterk 5´er på terningen denne gangen.

Blogglistenhits

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: