Vingård med spa – Can Bonastre Wine Resort

Sommeren 2017 tilbragte vi en deilig lang-uke i Spania sammen med et vennepar. Etter et par dager i Barcelona sentrum gikk turen til Can Bonastre, en vingård som ligger i nærheten av Spanias kanskje mest kjente fjell, Montserrat. Det fristet også veldig at det inneholder et spa og en god restaurant.

Akkurat dette stedet hadde jeg kommet over da jeg søkte på nett etter vingård nær Barcelona da vi var i samme region i Spania året før. De har kun 12 rom, så det var dessverre ikke ledig den gangen, men denne gangen fikk vi planlagt i god tid i forveien. Det hjalp nok også at vi kom til å være her fra søndag til mandag.

Det tar rundt 45 minutter å kjøre fra Barcelona. Jeg er litt usikker på akkurat hvor lett det er å komme seg hit med kollektivtransport, men hotellet kan sikkert være behjelpelig hvis man avtaler på forhånd.

Vi ankom hotellet litt tidlig i forhold til normal innsjekk-tid, men rommene var allerede klare. Kjempekoselig velkomst i resepsjonen før vi ble vist rundt på hotellet og opp til rommene våre. Man merker med én gang man entrer området at dette her er velholdt og veldrevet, for det er svært rent og pent, flotte og gjennomførte detaljer overalt. Selve bygningen som bl.a. inneholder hotellet, restauranten og spaet er egentlig ganske lite, men det gir også en veldig lun følelse.

Vel oppe på rommene ble vi mektig imponert over standarden! Alle 12 rom på hotellet er forskjellig innredet og vårt vennepar hadde et dobbeltrom med utsikt til Montserrat, og vi hadde det de kaller “Suite”, men vil nok si at det vel er mer å regne som “Junior Suite” med utsikt mot vinrankene.

Ettersom vi hadde ankommet såpass tidlig (i 12:30-tiden) så bestemte vi oss for å teste ut spaet før en litt sen lunsj. Jeg og Katarina benyttet anledningen til å spørre om de tilfeldigvis hadde ledige timer for massasje, noe den svært sjarmerende eldre damen som hadde ansvaret for spaet fikk ordnet for oss etter lunsj.

Lunsjen ble servert i flotte omgivelser i Restaurant Tribia kl 14, og vi har som vanlig ikke spesielt god hukommelse på hva vi spiste alle sammen, men jeg tok nå i hvert fall bilde av den flotte hovedretten – noe langtidsstekt kjøtt av noe slag – så da må den ha vært god 😉

Etter lunsj ble det nytt besøk i spa, og jeg må si at det virkelig er flott! Ikke veldig stort, men du har alt du trenger, og det var særdeles rolig der.

 

Vet ikke helt hva det er med å være på spa, men det er virkelig ett av få steder jeg virkelig slapper av, klarer å legge mobilen vekk og bare nyter stillheten. Det var også helt optimalt her denne søndagen ettersom vi var de eneste gjestene på hotellet 🙂 Jeg og Katarina hadde som nevnt også fått booket hver vår 40 minutters massasje, så vi ble hentet av massøren én etter én. Deilig! Virkelig dyktig massør.

Etter å ha kost oss med massasje og spa i litt over 3 timer, gikk vi tilbake til rommene, slappet av litt, skiftet og gjorde oss klar for kvelden. Før middag fikk vi en flott omvisning på vingården akkurat i det solen var i ferd med å gå ned.

Første dokumenterte bruk av dette området er visst fra 1548, og noe av steinen i bygningene er visst helt tilbake fra denne tiden fortsatt. De som nå eier vingården startet visst opp igjen ny vinproduksjon tilbake på 1990-tallet. Byggingen av spaet ble visst gjort for 10-12 år siden, hvor de 12 hotellrommene også ble innredet. Husker dessverre ikke hele historien vi fikk fortalt, og de har ikke liggende sin historie på hjemmesidene… Det jeg derimot husker er at de eldste vinrankene de har her som fortsatt produserer vin er 25 år gamle, og det har visst med at når de typene vindruer de benytter her blir eldre enn 30 år så kan de ikke brukes lenger. Da vi var på en av Masi sine vingårder i Italia for et par år siden fikk vi fortalt at de hadde vinranker som var mer enn 80 år gamle som fortsatt produserte god vin, men de produserte så lite at det nødvendigvis måtte bli kostbare flasker av det.

Til forskjell fra veldig mange andre vinprodusenter så produserer de lite lagringsvin. Dvs; Deres beste vin (Nara) er tross alt lagret i 10 år, men de har sjelden sluppet viner som er egnet for å ha liggende på flasken lengre enn dette. Etter vi fikk rundturen, ble vi presentert for og tilbudt smaking av én hvitvin og 2 rødviner. Den ene rødvinen – Nara Crianza – og den ene hvitvinen – Maurel – var virkelig helt nydelige og vi endte med å kjøpe med oss et par flasker av hver. Har fortsatt en flaske av hvitvinen, så den skal vi nyte med noe god sjømat snart tenker jeg 🙂

Det var herlig temperatur ute, kanskje 25 grader og strålende sol. Hotellet har et fantastisk lounge/restaurant-område oppe i 2. etasjen med en veranda med utsikt mot Montserrat-fjellet. Det var her vi fikk presentert vinene. Det ekstra trivelige var at vi fikk skjenket i glassene de forskjellige vinene, og så satte hun igjen flaskene til oss så vi kunne ta det vi ønsket 🙂

Vi ble stående ute på verandaen en god stund og bare nyte den deilige luften, stillheten og ikke minst temperaturen. Det skyet over litt utover kvelden, men det gjorde virkelig ingenting.

Det ble litt sen middag på oss denne kvelden, men det er jo helt vanlig i Spania å spise

Tunfisk Tataki
Tunfisk Tataki 🙂

middag i 21-22-tiden. Den ble servert utendørs i bakgården, med behagelig spansk musikk i bakgrunnen. Vi var som nevnt de eneste gjestene på hotellet denne kvelden, men det var 2 andre par som også spiste på restauranten. Ettersom vi hadde booket med middag inkludert så kunne vi velge 3 retter blant alle rettene på menyen. Igjen husker vi ikke lenger alt som alle spiste, men jeg valgte tunfisk tataki til forrett og “solo milo” (indrefilét) til hovedrett. Begge deler helt vidunderlig godt! Kjempegod service og flott atmosfære.

Etter middagen ble det rett og slett retur til rommet for et lite glass whisky, men klokka var allerede over midnatt, så det ble ikke akkurat veldig sent før vi gikk og la oss.

Det irriterer meg nå i etterkant at ikke jeg tok flere bilder av det helt utrolige badet vi hadde, for der kunne jeg omtrent ha flytta inn… Det var som om vi hadde vårt eget lille spa, med tregulv (sjelden på bad…) av den typen du vanligvis finner på skip, og en regnfallsdusj av de sjeldne. -Og selvsagt et flott badekar. Dette benyttet vi oss ikke av dessverre, men dusjen ble særdeles godt brukt. Det var for øvrig 2 dusjer innenfor da vel 2,5 x 1 meter, så det var mildt sagt god plass å boltre seg på.

Etter en treg start – med da meget lang dusj… -gikk vi inn i restauranten og spiste frokost. Kjempeservice her også, hvor vi fikk spørsmål om hva vi ville ha av type egg, omelette, bacon eller lignende. Godt utvalg av pålegg, yoghurter osv.

Vi skulle gjerne ha sittet ute på verandaen her, men det var ganske overskyet så vi ble sittende rett innenfor panoramavinduene og nøt utsikten.

Etter frokost pakket vi sammen og sjekket ut. Ettersom både rundturen på vingården inkludert smakingen, middagen og inngang til spa var inkludert i pakkeprisen vi tok så må jeg si at jeg ikke synes at prisen for oppholdet var galt priset. Prisen for massasjen var heller ikke noe å si noe på, så det hele var absolutt en kjempeopplevelse i forhold til verdi. Totalt sett kostet vel min og Katarina sin natt der i overkant av 6000,- kroner totalt (selvsagt sett utenom hvordan man kommer seg dit).

Dette inkluderer da (junior) suite for 2, en flaske vin inkludert på rommet, lunsjen ved ankomst (inkl. drikke), tilgang til spa, 2 x 40 min massasje, og 3-retters meny inkl. drikke på kvelden.

Så hvordan vil vurderingen bli her?

+ Svært høy standard!
+ Fantastisk beliggenhet med unik utsikt mot Montserrat
+ Kjempeflott innendørs spa, med akkurat det man ønsker seg
+ Intimt, koselig og sjarmerende
+ Meget bra mat både til lunsj og middag
+ Meget bra frokost
+ De produserer fantastisk god vin!

– Ikke utendørs basseng
– Ikke mulig å få servert noe annet enn vin og øl i baren (kunne fint hatt mulighet for en cocktail her utover kvelden, men det var ikke noe bar her og restauranten hadde lite/ikke noe utvalg av dette)
– For et sted som har historie tilbake fra 1548 er det rart at de ikke har mer informasjon om sin historie liggende på hjemmesiden sin.

Med andre ord lite å utsette her også. Det var utrolig deilig og helt passe å komme ut hit til stillheten og roen etter et par dager i Barcelona sentrum. Vi følte oss tatt svært godt Terning-5vare på, – i en luksuriøs men likevel uformell og behagelig atmosfære. Rommene var også imponerende, spesielt badet på suiten var helt unikt. Spaet var deilig og det ga i det hele tatt mersmak å komme tilbake igjen. Vanligvis ville jeg sagt at jeg gjerne skulle bodd her mange netter på rad, men fordi dette ligger så langt utenfor noe annet i nærheten – og man på mange måter har “rundet” stedet i løpet av en dags tid så holder det egentlig fint med ett døgn her og likevel få det jeg vil si er en full opplevelse av stedet. Men vil da anbefale å gjøre som vi gjorde – ankomme i 12-13-tiden slik at det er god tid til å både være i spa, få en guidet tur på vingården og nyte alt av stedets fasiliteter. Så det blir også en 5´er på terningen denne gangen.

Jeg vil for øvrig også nevne at etter vi sjekket ut og kjørte herfra så benyttet vi sjansen til å kjøre bort til Montserrat. Her tok vi kabelbanen opp og fikk oppleve den helt vanvittige utsikten her. Dette vil jeg anbefale på det varmeste! Vurderer å ha et eget innlegg om dette besøket, så legger foreløpig bare ut ett bilde av Montserrat-besøket:
2017-09-04 12.39.16

Blogglistenhits

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: