Camillas Hus – Oslos mest sjarmerende hotell?

Camillas Hus åpnet i slutten av 2016, men bygningen er så absolutt ikke ny. Faktisk er det ett av Oslos eldste trehus, bygget i 1845 som privatbolig, men har nå fått navnet sitt fra husets mest kjente beboer, forfatteren Camilla Collett som bodde her fra 1845-1851. Alle bygningene er verneverdige og ble nitidig restaurert i samarbeid med Byantikvaren, i prosessen med å konvertere det til hotell. Vi hadde en kveld og natt her for ikke lenge siden, og dette hotellet klarte å sjarmere oss så til de grader at jeg ikke helt klarer å se at noe annet hotell i Oslo kan overgå denne opplevelsen!

Historien til dette huset er fascinerende og jeg vil anbefale å lese hele her, men jeg vil trekke frem at Bertel O. Steen har holdt til i Parkveien 27 siden 1913. Litt senere kjøpte familien Steen nabohuset Parkveien 29 og ikke lenge etter, Parkveien 31 som i dag huser Camillas Hus. Parkveien 29 huser i dag restauranten Park 29 som også fungerer som hotellets frokostsal.

SMSVi ble allerede svært imponert over hotellets service før vi i det hele tatt hadde ankommet. Vi hadde litt over kl 13, akkurat satt oss i bilen for å kjøre innover til Oslo, så fikk jeg en svært hyggelig sms fra Mario i resepsjonen som fortalte at rommet var klart allerede, med spørsmål om når vi regnet med å sjekke inn. Snakk om lite som kan bety mye i form av førsteinntrykk!

Å komme kjørende bortover Parkveien bak slottet, for så å svinge inn på tunet til Parkveien 29/31 er nesten som å flytte seg til en helt annen tid og et helt annet sted. At det akkurat her, innimellom 2 kvartaler med boliger, forretninger, representasjonsboliger og ambassader, som alle er bygget i stein – ligger 1800-talls trehusbebyggelse, føles på grensen til uvirkelig. At hotellet i tillegg har sine egne parkeringsplasser som er tilgjengelig for hotellets gjester – er jo også noe som føles som noe fra en svunnen tid…

Mario møtte oss på gårdsplassen og viste oss hvor vi skulle parkere før han hjalp til å bære bagasjen opp på rommet. Hotellet har kun 7 rom, og vi var så heldige å bli innlosjert i rom nr 6, som tidligere var dagligstuen til Camilla Collett. Dette er nå omgjort til en junior suite. Og for et rom! Det er kjempestort, med flotte detaljer – spesielt i taket hvor de har klart å ta vare på den gamle tapeten og stukkaturen. Om mulig blir opplevelsen toppet ytterligere av å entre badet. Det må være drømmebadet for de aller fleste, med både stort og dypt badekar med plass til 2, samt separat regnfallsdusj. Ser rett og slett ut som et lite spa 🙂

Mario viste oss rundt på rommet, blant annet skapet med kaffemaskinen og minibaren, samt fortalte at Imsdal-vannet ved siden av sengene og fruktfatet på bordet var inkludert. Han fortalte også at de gjerne hadde inkludert en flaske vin, men at det ikke er lov i følge norsk lov… Artig opplysning 😉

Ettersom det rommet her virkelig er en opplevelse i seg selv hadde jeg nesten dårlig samvittighet for å ha booket massasjetime for oss på Konkan Royal Spa & Massage kl 14, men vi ruslet nå ut av hotellrommet for å rusle de 10 minuttene bort til Riddervolds gate 10. Jeg hadde booket 90 minutters massasje for oss begge, og det var en slags Thai Aromamassasje. Virkelig helt fantastisk, og prisen var det i hvert fall ikke noe å si på, 900,- kroner per pers.

Klokka var litt over 15:30 da vi ruslet mørnet og avslappet ut etter massasjen og bestemte oss for å få tak i litt sen lunsj vi kunne nyte på rommet. Helt tilfeldig kom vi over den lille butikken Flâneur Food som det viste seg at har en helt fantastisk ostedisk og kjøttdisk! Så da kjøpte vi med en tynne flatbrød, parmesan, camembert, serranoskinke, parmaskinke og marinerte scampi, samt gikk på Joker og kjøpte noen kjeks og cola.

Vel tilbake på rommet tappet vi i badekaret og gjorde oss klare for en av de mer behagelige lunsjene vi har hatt…2018-03-03 16.26.17

Etter å ha slappet av i badekaret i nesten 2 timer gjorde vi oss klare for middagen vi hadde booket til klokka 19 på Park 29 Restaurant & Bar som ligger rett ved siden av hotellet. Selve opplevelsen av denne restauranten kommer helt sikkert min kjære kone til å gi utdypende beskrivelse og anmeldelse av på sin blogg, men kan si at vi egentlig ble litt skuffet. Forventningene ble fort satt ganske høyt da vi gikk inn døren, for lokalene er virkelig kjempefine, sirlig restaurert på samme måte som hotellet.

Menyen er også svært innbydende, det er virkelig mye godt å velge blant her. Jeg valgte selv sjøkreps til forrett og lam til hovedrett. Det er mulig at jeg ble litt farget av at vi veldig nylig har hatt et besøk på Nedre Foss Gård hvor jeg fikk servert den beste sjøkrepsen jeg noen sinne har spist, men jeg synes at den jeg fikk servert her smakte lite, i tillegg til at porsjonen i seg selv var ganske liten. Det er jo lov å forvente litt av en forrett til 245,- kroner… Lammet var også bare “ok”. Kjøttet var ganske seigt og rosmarin sjyen smakte veldig lite. Hvis det blir en neste gang her så kommer vi nok til å velge “Chefs Menu” for det kan tyde på at dette hadde gitt en helt annen opplevelse, eventuelt forsøke restauranten en varm sommerdag hvor man kan sitte ute. Her er anmeldelsen av restauranten i DN, og selv om de også er fornøyd med stedet generelt er også vurderingen her at maten er litt kjedelig. Uansett så skal ikke restaurant-opplevelsen her trekke noe i vurderingen av oppholdet på Camillas Hus.

Det som derimot skal tas med i vurderingen av hotellet er frokosten dagen etter, og denne skuffet i hvert fall ikke. Frokosten serveres frem til kl 11 i helgene, så da utnyttet vi jo dette maksimalt og entret restauranten litt over halv 11…

Som nevnt så har hotellet bare 7 rom, og alle de andre gjestene hadde allerede spist frokost så vi var de siste til å entre restauranten. Vi ble ønsket velkommen av en veldig hyggelig ung dame, valgte oss et bord, og kunne velge blant forskjellige typer stekt eller kokt egg, omelett med valgfrie ingredienser, og litt forskjellig annet. Jeg bestilte omelett med bacon og løk, og Katarina gikk for stekt egg. Begge deler kom svært flott presentert på sine tallerkener og smakte helt nydelig! Vi fikk også diverse pålegg og de hadde et godt utvalg av rundstykker, brød, frokostblandinger, yoghurt og litt forskjellige typer juice.

Det er små forhold her, så hun som var servitør i frokostsalen var også resepsjonisten på hotellet. Jeg spurte henne om vi kunne sjekke ut en time senere, men det viste seg at rommet fikk gjester igjen allerede 2 timer senere så da lot det seg dessverre ikke gjøre denne gangen. Det skal ikke få trekke noe av opplevelsen, det hadde vært gratis hvis ikke rommet skulle brukes så raskt etter oss 🙂

Etter frokost ble vi liggende på rommet og slappe av i den fantastisk deilige senga før vi sjekket ut litt over 12.

Så hvordan vil jeg vurdere Camillas Hus?

+ Svært høy standard!
+ Fantastisk deilig seng!
+ Perfekt beliggenhet like bak slottet
+ Unik bygning med rik historie
+ Service overgår forventningene!
+ Parkering inkludert for hotellets gjester
+ Fantastisk frokost!
+ Kanskje det flotteste badet jeg noen gang har sett på et hotell!
+ Stort nok badekar for 2 personer!

– Ganske dyre rom (med mindre man er heldig og finner et spesialtilbud..)
– TV på rommet er veldig langt unna
– Ikke mulig å bestille espresso/capuccino til frokosten…

Det er altså særdeles lite å utsette på Camillas Hus. Det her rivaliserer Grand Hotel på Terningkast-6både rom-standard og historisk sus, i tillegg til å gi en mye mer unik og personlig opplevelse ettersom det er så lite. Jeg har vel aldri følt meg så godt tatt vare på som hotellgjest, allerede fra før vi ankom! Jeg mener helt oppriktig at prisene på rommene her (fra 2750,- til 3500,- / natt) er helt riktig i forhold til kvaliteten her og hva du får, men det er såpass kostbart at hvis vi skal bo her flere ganger så må vi nok følge med på om det dukker opp noen flere kampanjer eller tilbud 🙂 Det var i hvert fall en unik opplevelse vi kommer til å huske lenge – og det er egentlig bare én score å gi her: Terningkast 6!

 Blogglistenhits

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: