Dorsia Hotel & Restaurant i Gøteborg – Sveriges flotteste og mest unike?

I påsken 2017 bestemte vi oss for å gjøre noe annet enn den tradisjonelle turen på fjellet, så da tok vi en kjøretur til København, med en natt i Gøteborg på veien Logonedover. Vi liker oss veldig godt i Gøteborg og har vært der flere ganger de siste årene. Akkurat dette hotellet her dukket opp på radaren da et vennepar besøkte restauranten i lobbyen her for Afternoon Tea for noen år siden. Katarina har også vært i Gøteborg på jentetur og da besøkt Dorsia Hotel & Restaurant for nettopp Afternoon Tea. Det har siden vært en liten drøm å overnatte her, og onsdag i påsken i fjor sjekket vi inn på Dorsia Hotel & Restaurant! Dette må rett og slett være et av Sveriges mest unike hoteller, og våre svært høye forventninger ble mildt sagt overgått

Dorsia Hotel & Restaurant ligger meget sentralt til, med gågatene med butikker, restauranter og barer i umiddelbar nærhet. Hotellet ligger likevel tilbaketrukket til i forhold til støy.

Vi satte oss i bilen i 12-tiden og ankom hotellet i 16-tiden. Hotellet har ikke egne parkeringsplasser, men det ligger et p-hus 150 meter unna som er ganske rimelig å stå i (150,- Svenske kroner per døgn).

Det første man møter er det fargerike inngangspartiet og på innsiden føles det som å entre en helt egen verden! Det går i gull, rosa, lilla, fløyel og tyll. Antikke, møbler, fargerike sofaer, enorme lysekroner og massevis av store blomsterbuketter.

Vi blir godt tatt vare på i resepsjonen og får nøkkelen til rommet. Det irriterer meg litt at jeg ikke husket å ta bilde av de ansatte, for de er også kledd i tidsriktige antrekk som matcher hotellets unike stil og innredning 🙂

På vei til rommet blir vi ganske overveldet av hvor gjennomført alt er. Det er like mye flott kunst i gangene mellom rommene som det er i resepsjonen, restauranten og baren. Dette i form av statuer, pidestaller, vaser og malerier. Vårt vennepar som først besøkte hotellet har hatt en omvisning her av eieren, og fikk vite at all kunst her er originalt – altså ingen reproduksjoner. Vasene og de marmor- / stein-støttene/pidestallene som er rundt omkring under blomsterbukettene koster visst en formue…

Vel oppe på rommet blir vi også helt satt ut av hvor flott det er! I vårt “Large Premium”-rom, er det svært god plass og fokuset på detaljer er helt utrolig. Det er til og med stor Lava-TV (samme design-stil som Bang & Olufsen..), statuer på kontorpulten, behagelige store stoler – og ikke minst – den største og mest behagelige senga jeg noen gang har sett på et hotellrom… Det er også satt frem et fat med småkaker, sjokolade og frukt, samt en flaske med Cava.

Om mulig blir vi enda mer paffe når vi går inn på badet. Badet utnytter hver eneste kvadratcentimeter av dette hjørnet det er bygget inn i, ved å dele opp i små mellometasjer. Stort, rundt badekar i midten og den flotteste regnfallsdusjen jeg noen gang har sett og brukt. Her er det i hvert fall ikke sparedusj..! Jeg sto vel nesten en time her både denne ettermiddagen og før utsjekk…

2017-04-12 16.51.49
Kraftige farger går igjen overalt, også i de stilige mosaikk-flisene på badet.

Etter å ha pakket ut på rommet ble det en liten rusletur i Gøteborg for en liten, sen lunsj. Vi er svært glade i det som vel kan betegnes som Gamlebyen – i Gøteborg kalt Haga. Der er det små koselige butikker, små restauranter og kaféer.

Etter et par timer med vandring i sentrum var vi tilbake på rommet for å slappe av og gjøre oss klare for middagen vi hadde booket i restauranten på hotellet. Det var da jeg fikk testet ut den helt episke regnfallsdusjen, og jeg angret umiddelbart på at jeg ikke hadde gått inn i denne tidligere – for her kunne jeg stått i timesvis 😉

Pyntet og klare for middag
Pyntet og klare for middag

Helt ærlig så husker ingen av oss lenger hva vi spiste på restauranten, men det var helt sikkert veldig godt… De har meget god review på Tripadvisor. Det vi derimot husker veldig godt er vinmenyen. Det er definitivt det mest omfattende vinkartet jeg noen gang har sett. De har vinflasker som koster fra 400,- til 250.000,- kroner…! (se side 27 i vinmenyen..). Vinkjennere reiser visst til denne restauranten fra hele verden for deres vinkjeller.

Dette gjør også at informasjonen i vinkartet er ganske artig. Her står det helt konkret; “Det er vinkelner som avgjør om vinen har blitt dårlig (korksmak) eller ikke. Hvis flasken koster mindre enn 8000,- kroner vil en vin som er konstatert dårlig/skadet, bli erstattet med en ny. Dersom den koster over 8000,- åpnes flasken på kundes ansvar og vil ikke bli erstattet dersom denne likevel viser seg å være dårlig.” Tenk så stusselig hvis man investerer i en flaske til 100.000 og så viser det seg at den har blitt sur eller det har gått kork i den 😉

Etter middagen ruslet vi inn i baren for en cocktail, og som vist på bildene over her så er baren også ekstravagant dekorert og innredet. Det var veldig få besøkende på hotellet denne dagen, sannsynligvis som følge av at det var onsdagen i påsken, men vår cocktail (Espresso Martini) skuffet ikke 🙂

Tilbake på rommet bestemte vi oss for å utnytte det fantastiske badekaret – så her ble vi liggende i halvannen time før vi gikk til sengs.

Morgenen etter fikk vi levert frokosten på rommet, og her var det mildt sagt ikke spart 2017-04-13 10.05.30på noe som helst! Man kan velge selv hva slags egg og tilbehør man ønsker, og jeg hadde valgt å krysse av for omelett med bacon og løk. Det ble servert nok mat til mer enn 2 personer, og utvalget av brød, rundstykker, pålegg og drikke var rett og slett imponerende. Det kostet ikke noe ekstra å få frokosten servert på rommet, så det var for oss et veldig enkelt valg 😉

Morgenen etter fikk vi levert frokosten på rommet, og her var det mildt sagt ikke spart pånoe som helst! Man kan velge selv hva slags egg og tilbehør man ønsker, og jeg hadde valgt å krysse av for omelett med bacon og løk. Det ble servert nok mat til mer enn 2 personer, og utvalget av brød, rundstykker, pålegg og drikke var rett og slett imponerende. Det kostet ikke noe ekstra å få frokosten servert på rommet, så det var for oss et veldig enkelt valg 😉

Vi koste oss i senga med frokosten og TV-serier på skjermen i en times tid før jeg benyttet anledningen til å igjen stå i den helt episke regnfallsdusjen i en god stund! Så var det dessverre tid for å pakke sammen og sjekke ut.

Så hvordan vil jeg vurdere Dorsia Hotel & Restaurant?

+ Helt unik og særegen stil!
+ Særdeles høy standard
+ Drømmebad på rommet (alle rommene har fantastiske bad uansett størrelse)
+ Badekar på alle rom
+ Helt vidunderlig deilig seng – er vel den beste sengen på hotell jeg har prøvd
+ Frokost servert på rommet er valgfritt uten ekstra kostnad
+ Svært sentral beliggenhet, men likevel i en svært rolig og stille gate
+ Fantastisk god og personlig service!
+ For vinelskere har de en av nord-Europas absolutt beste vinkjellere

– Ikke room-service etter kl 23:00
– Ikke parkeringsplass i direkte tilknytning til hotellet
– Ganske kostbare rom

Ikke at det er noen overraskelse ut i fra teksten, men det hotellet her er det virkelig lite å utsette på. Det gir deg en helt unik opplevelse fra du entrer inngangspartiet til du går ut igjen. Jeg må si det er ekstra gjennomført når også personalet har antrekk som Terningkast-6matcher stilen på hotellet, og når man også vet at alt interiør og all kunst er originalt så blir man imponert. Dette er ikke et hotell man booker hvis man bare trenger et sted å bo for å oppleve Gøteborg uten å tilbringe tid på hotellet… Her er poenget å utnytte hotellets og rommenes fasiliteter, ta inn stemningen og atmosfæren. Så det er perfekt å ha én natt her, kanskje maks 2. På mange måter kunne hotellet fint ha ligget et helt annet sted enn i sentrum av en by, for det er litt som å bo på et slott i Skottland – man har alt man trenger innenfor den samme bygningen. Dette her virkelig må være et av Sveriges desidert flotteste hoteller, noe også besøkendes vurderinger på Tripadvisor sier seg enig i. Alt i alt må jeg si at dette her gir en soleklar terningkast 6!

Blogglistenhits

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: