Hotel Kong Carl i Sandefjord – Historisk hotell som mangler det lille ekstra?

For ikke lenge siden så hadde vi en helg i Sandefjord og da valgte vi å booke rom på gamle, ærverdige Hotel Kong Carl. Første dokumenterte bygning på denne eiendommen ble bygget her i 1690, da som privatbolig, men det har vært overnattingsgjester her siden 1721. Hotellet er med det et av Norges eldste overnattingssteder, og inngår i kjeden “Unike Hoteller”. Historien til hotellet er så absolutt fascinerende og jeg vil anbefale å lese den her. Ettersom vi hadde planer mer eller mindre hele helgen og ikke kom til å gjøre annet enn å sove på hotellet, var det viktigste for oss å ha sentral beliggenhet, men vi ønsket å ha en viss standard på rommet og en god seng. Jeg synes det er lov å forvente ganske mye av et slikt historisk hotell, og det var så absolutt veldig fint – men forventningene ble nok ikke helt innfridd denne gangen.

Sandefjord er en liten by, så det skal mye til at hotellene her oppleves som lite sentralt beliggende, men Kong Carl ligger perfekt til hvis man både vil ha det rolig og stille og ha torget/hovedgaten innenfor 200 meter.

Vi ankom hotellet i 16:30-tiden og ble positivt overrasket over at de har egne parkeringsplasser i bakgården her. Stusset derimot litt over at parkering her ikke er inkludert i prisen på rommet, det koster 120,- kroner per døgn eller 20,- kroner timen å stå her. Det skulle vise seg at dette ikke ble en relevant problemstilling for oss ettersom vi hadde en kjøretur litt senere – kom tilbake igjen og skulle parkere her og da var det helt fullt… Så da ble det gateparkering som er noe utfordrende ettersom det kun er mulig å stå her frem til kl 08:00… Noen måtte opp tidlig for å flytte bilen, godt at det ikke var meg 😉

Bildene er lånt fra hotellets hjemmeside.

Resepsjonen her er veldig fin, helt klart gjennomført oppusset/restaurert og har stilig interiør i form av deilige lenestoler og koselige antikke møbler ellers. Hun i resepsjonen tok oss godt i mot og vi fikk kjapt nøkkelen til rom nr 16 (Standard Dobbeltrom). Rommet er ikke veldig stort, men har en veldig fin og deilig seng. Disse rommene er visst pusset opp i 2012, og med det i bakhodet så må jeg si at badet skuffet oss. Vi forventet ikke noe stort bad altså, men det føltes litt som å gå inn på badet på danskebåten… Kanskje 2,5 kvadratmeter, og så oppleves det som noe slitent når det er rynkete dusjforheng og et lite dusjhode som egentlig ikke passer skikkelig i holderen på veggen. Det som også var særdeles irriterende var at vannet tok lang tid å bli varmt, holdt seg varmt i kanskje 30-40 sekunder – og ble brått kaldt igjen, for så å bli brått varmt igjen 10 sekunder senere… Mine 3 besøk i dusjen i løpet av helga var helt likedan, så det var ikke en god opplevelse akkurat.

13-hotellrom1
Sengen var det så absolutt ikke noe å klage på. God madrass og god nok plass.

Vi hadde et par fine restaurant-opplevelser i løpet av helga, med besøk på La Scala på fredagen, og Kokeriet på lørdagen. Av de to så var nok sistnevnte absolutt best, hvor Katarina spiste Vågehval og jeg spiste Boeuf Bourguignon. Det er nok mulig at Katarina vil skrive litt om disse selv, men kan bare si at begge restaurantene kan anbefales på det varmeste.

Fredagen hadde vi også en artig opplevelse ganske sent på kvelden. Vi hadde egentlig tenkt å gå rett på rommet og legge oss, men valgte å gå bort til Sandar Håndverksbryggeri som ligger 150 meter fra hotellet. Det var svært lite folk her, men det var virkelig koselig og stilig pub! De har vanvittig bra utvalg av øl på tapp og vel 250 øltyper på flaske. Vi spurte i baren om de også serverte noe pub-mat, og ble henvist til å bestille pizza fra pizzeriaen rett ved siden av – som da leverte den til oss inne på puben med én gang den var ferdig. Helt perfekt! Vi endte med å drikke én øl hver, spise pizzaen og ruslet tilbake på hotellet og i seng.

Sengen var det absolutt ikke noe å si på, den innfridde så absolutt og vi hadde en meget god natts søvn. Det som derimot var litt pussig var at de mørke gardinene som skal sørge for at det er mørkt her egentlig var litt for små… så de dekket ikke hele vinduet, noe som var litt irriterende ettersom dette vinduet er i den retningen hvor sola står rett inn om morgenen.

Frokostsalen (som til lunsj og middag er hotellets restaurant) er veldig koselig, og man har vel egentlig ikke noe å klage på her i form av serveringen heller. Men det er ikke noe “wow”-følelse heller, det er helt standard utvalg av brød, pålegg og drikke, i tillegg til eggerøre og bacon. Jeg fikk for øvrig ganske lyst til å teste ut å spise her på kveldstid, lokalet er jo kjempekoselig og menyen ser også meget bra ut.

Så hvordan vil jeg vurdere dette oppholdet her?

+ Strålende beliggenhet – både sjenert til i forhold til støy og nærhet til alt.
+ Flotte historiske lokaler (resepsjon, restaurant, osv)
+ Parkeringsmuligheter direkte på hotellets eiendom
+ Kjøleskap / Minibar på rommet
+ God service
+ Mye historie i veggene

– Ganske lite innbydende bad
– Dusj som ikke holder seg på stabil temperatur
– Parkering på hotellets eiendom er ikke inkludert – og har for få plasser
– Innfrir ikke forventningene om “historisk sus”, spesielt på standard dobbeltrom

Jeg må si at jeg har lyst til å bo på dette hotellet igjen en gang senere, men da har jeg lyst til å booke et av de Historiske Rommene eller Junior Suite. Jeg har på følelsen av at terning-4opplevd kvalitet og ikke minst opplevelsen av historien til bygningen vil være en helt annen da. Men da må vi også bestemme oss for å utnytte det hotellet har å by på i form av restaurant og bar-område i tillegg til selve rommet. De har også en god del pakketilbud, så det kan jo også være noe å sjekke ut. For dette oppholdet her så må jeg nok si jeg er bare sånn passe fornøyd, for til å være et hotell med historie tilbake til 1690 så ga det ikke helt denne unike følelsen jeg forventet. Med de problemene med dusjen, og at frokosten bare var sånn helt som minimum må kunne forventes, så vil jeg gi denne opplevelsen her terningkast 4.

Blogglistenhits

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: